Wat Is Microsoft En Waarom Hebben We Klantenservice Nodig?

Microsoft is het meest gebruikte softwarebedrijf ter wereld. Afgezien daarvan is het marktleider in cloud computing, videogames en de bredere internetdienstensector.

Het hoofdkantoor van Microsoft in Redmond, Washington, bedient meer dan 60 landen wereldwijd. Microsoft werd in 1975 opgericht door Bill Gates en Paul Allen, klasgenoten van de universiteit van Harvard, om een ​​compiler te ontwikkelen voor de Altair 8800, een relatief vroege computer.

Toen Gates het bedrijf benaderde dat de computer had gemaakt, Micro Instrumentation and Telemetry Systems (MITS), bood hij aan om de software van de computer te schrijven. Gates en Allen ontwikkelden een interpreter voor BASIC, een mainframe-programmeertaal, zodat deze op de Altair kan draaien. MITS nam Gates en Allen in 1975 in dienst. In 1976 waren ze vertrokken om meer tijd door te brengen bij Microsoft, dat ze in 1981 hadden opgericht en zich nog in de beginfase van ontwikkeling bevond.

In dat jaar huurde IBM het bedrijf in om zijn besturingssysteem voor pc’s te ontwikkelen.

IBM bracht PC-DOS op de markt, terwijl Microsoft MS-DOS (Microsoft Disk Operating System) op de markt bracht. Het fortuin van IBM en Microsoft nam in het begin van de jaren tachtig aanzienlijk sneller toe.

Wat is Microsoft Windows?

Om de DOS-opdrachtregelinterface te vervangen, heeft Microsoft de grafische gebruikersinterface (GUI) van Windows gemaakt. deze functie.

Microsoft’s Windows XP.Windows had een paar problemen onderweg.
Windows 1.0 werd voor het eerst getoond door Microsoft in 1983, hoewel het pas in november van het volgende jaar te koop was.
In vergelijking met DOS hebben de opdrachtregelinterface van Windows 1.0 en de toetsenbord-/muismenu’s de bruikbaarheid verbeterd.

Aan de andere kant begonnen klanten een sterkere waardering voor het product te tonen na de release van Windows 3.0.
In 1992 werd Windows 3.1 uitgebracht en het besturingssysteem werd algemeen aanvaard.

De verschuiving van op DOS gebaseerde software naar Windows-programma’s begon met de release van Windows 95 door Microsoft in 1995.
Voordat de pc echter Windows kon draaien, moest hij eerst DOS laden.
Terwijl DOS op een 16-bits architectuur draaide, was Windows gebouwd op een 32-bits systeem. Hierdoor nam het aantal ongevallen toe.

In 1992 kocht Microsoft David Cutler, een senior ontwikkelaar bij DigitalEquipment Corporation, met als doel een geheel nieuw 32-bits besturingssysteem te creëren. hun hoge systeemvereisten. Als gevolg hiervan werd Windows NT door Microsoft gekozen als het besturingssysteem voor servers.

Een groeiend aantal gebruikers is begonnen Windows NT op hun desktop-pc’s te gebruiken, ondanks technologische vooruitgang op het gebied van hardware.

Eind jaren negentig lanceerde Microsoft een project om Windows 95 samen te voegen met Windows NT.XP voor desktops, dat in 2001 werd uitgebracht, en Server 2003 werd twee jaar later uitgebracht.

De volgende zijn andere Windows-versies:

In januari 2007 bracht Microsoft Windows Vista uit. Microsoft bracht Windows 7 uit in oktober 2009. In oktober van dat jaar werd Windows 8 beschikbaar gesteld door Microsoft. Later werd het geüpgraded naar Windows 8.1.

Windows 10 en nu in 2021, Windows 11 zal volgens het plan van Microsoft in oktober van dat jaar beschikbaar zijn.

Conclusie:-Na het lezen hiervan zult u het Microsoft-bedrijf en de Microsoft Windows-software gemakkelijk begrijpen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *